НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Ритъмът като път за реализиране на идеите

  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

439 Ритъмът като път за реализиране на идеите.

У всички съвременни хора има един навик от миналото да се движат по наклон, което движение съвпада с движението на Земята. Затова вие именно сте готови да реализирате всички ваши идеи, на които ритмически пулсът съвпада с този на Земята. Всички онези идеи пък, които се намират в противоположно направление с движението на Земята, предизвикват у вас обратни действия. Истинската наука обаче седи в това да доведе човека до положение да постави своята мисъл и своите идеи в съгласие с ритъма на Слънцето. Всеки човек, който постоянно мисли за ниви, за материални блага и иска да бъде духовен, няма да успее в това, защото той с мисълта си е в ритъма на Земята. По този начин той не може да постигне това, което желае. Той не трябва да се отказва от земния живот, но трябва да престане да мисли за Земята. Щом иска да проникне в духовното, трябва да мисли за Слънцето и да го проучва.
Когато планетите са в лошите си аспекти, те упражняват лошо влияние върху човека. Затова всички трябва да се стремите към Слънцето като главен фактор на живота ви. То ще ви помогне да изправите всички ваши погрешки. Ритъмът на Слънцето или сутринните слънчеви лъчи са най-благоприятни за човека. Правете сами наблюдения върху тази изказана мисъл, за да се усили вашата вяра. Това са факти, но докато един факт не се провери, той не може да действа върху нас.
Направете опит, за да проверите гореказаното. Например, когато имате хрема, мислете за Земята и ще видите какъв ще бъде резултатът. След това обърнете мисълта си към Слънцето, да се съедините със слънчевата енергия и пак наблюдавайте за резултата. В първия случай хремата ще ви се излекува трудно, а във втория случай ще изчезне скоро. Когато имате каквото и да е неразположение, правете този опит, за да се убедите в силата на слънчевата енергия. Мисълта си отправете към Духовното Слънце.


  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ